Top menu

Opening AFW met veel Basbombarie & Valentijn de Hingh in een anarchistische trouwjurk.

(Foto: Peter Stigter)

Boek Bas en het feest kan beginnen. Dus opende Bas Kosters de Amsterdam Fashion Week met lekker veel Basbombarie. Daar stond ie dan op de catwalk, onze eigen Mister Gaga omringd door zijn volgers, want Kosters opende zelf de show, gekleed in kleurrijk paradijsvogelpak van ontelbare reepjes stof. Het multitalent playbackte vreselijk slecht een onverstaanbare track maar what de hell!, het was fantastisch. Net als de track van Joost van Bellen die nummers waarin het woord telephone tot een lekkere track had gemixt. (Blondie: call me! enz. ik miste trouwens de telefoonsex)

Voorbij kwam een unisex collectie met veel lange T-shirts jurken voor jongens en meisjes bedrukt met Kosters’ trademark; glazig kijkende poppenhoofden. Als aardig gebaar richting sponsor Vodafone, waren er ook enkele prints met mobieltjes.

Nieuw voor Bas Kosters was jeans – volgens de ontwerper is het puur toeval dat het opeens in de collectie zit –  immers hij heeft totaal niks met dat lelijke blauwe stofje (só non-fashion, legde hij backstage uit), maar toen hij een stukje in handen kreeg viel het eigenlijk best mee. Kosters ontwierp ruime jeans met rechtvallende pijpen en vierkante opgenaaide zakken met een zooitje rafels. Verfrissend, naast al die bestaande skinny jeans. Lekker comfi waren heuplange bolle vesten en er kwam zelfs een zwarte broek voorbij  “ja hoor ik heb ook een zwarte kant”, piepte de kleurrijke Kosters ietwat buiten adem na zijn performance-show.

“We missen nog iets jongens” riep hij vorige week nadat alle ontwerpen klaar waren.  Het werd een uitbundige zwart/wit trouwjurk (jaja bedrukt met mobieltjes) met wijduitstaande rok en een knalrode latex legging. Het was een anarchistisch trouwmodelletje en werd geshowd door bruidje Valentijn de Hingh, de winnares van de Personal Elle Style Award, een heuse beroemdheid sinds haar optreden in DWDD.

Oja en er is weer een nieuw nummer van Extra Kak, het anti-mode blaadje van Kosters zat in de goodybag. Roofgoed die tasjes, mijn baggie werd uit mijn handen gerukt, dus de nieuwste Kak Nr 2 moet ik nog zien.

Laten we trouwens Sjaak Hullekes met zijn kleren voor de moderne dandy niet vergeten. De Arnhemmer showde voorafgaand aan het Bas’ spektakel.

Na een iets te lang (vruchtbaarheids?) dans/ballet van professionele dansers met lekkere volle billen in strings, slips en een soort van hipsters in voor ondergoed bijzondere kleuren (kerrie, khaki), showde Hullekes een volwassen, evenwichtige maar beslist niet saaie collectie met redelijke strakke (vooral om de dijen spannende) broeken in pepita-ruit en een luchtige blouse met vleermuismouwen. Blikvanger was een rode lange wollen jas met flamboyante ‘vallende’ kraag waar een sjaal aan vast zat. De jas met een eighties gevoel, was ook Hullekes persoonlijke favoriet vertelde hij backstage.

Winterse accessoires voor warme voeten, handen, hoofd en hals waren wollen vierkante omslagdoeken, flapperdeflap hoeden en enkellaarsjes van (lak) leer gecombineerd met een gebreide hiel en matching gebreide handschoenen.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.