Top menu

Modeslimmerds Palmer // Harding : Shirt Supply

Toen ik vorige week een gesprek had over ‘slimmerds in de mode’ en het label Palmer//Harding genoemd werd, moest ik eerlijk bekennen nooit eerder van het in Londen gevestigde label gehoord te hebben. Palmer wie? Een introductie.

Het label Palmer//Harding wordt gerund door ontwerper Levi Palmer (30) en Matthew Harding (27). Palmer, geboren in Texas, studeerde mode aan het El Centro College te Dallas, waar hij na zijn studie zijn eigen accessoire label runde.  In 2005 verhuisde hij naar Londen waar hij verder studeerde aan Central Saint Martins. Matthew Harding, geboren in Londen, volgde zowel een bachelor als een master aan diezelfde academie. De twee ontmoetten elkaar in 2007 op Central Saint Martins. Na het behalen van hun diploma’s werkten beiden als freelancer voor verschillende grote modelabels. In 2011, terwijl Palmer zijn oud-klasgenoot Harding mee hielp bij diens afstudeercollectie voor de Master, werden ze genomineerd voor de prestigieuze ANDAM prijs. Het was het begin van Palmer//Harding.

Inmiddels worden ze gesponsord vanuit het NEWGEN programma door Topshop en worden hun ontwerpen wereldwijd verkocht onder andere bij Joyce in Hongkong, een eigen webwinkel volgt.  Op hun website staan enkele persclips (ze stonden al in Vogue) en hun SS12 film (Malcolm Pate) is al meer dan 25.000 keer bekeken.

Palmer & Harding zijn slim.  Terwijl veel jonge, startende ontwerpers proberen een totaalconcept te ontwikkelen, focust het duo op één stuk, namelijk het klassieke overhemd. En in het hemd is veel werk gaan zitten. Meer dan 250 stoffen werden gekeurd voor hun SS12 voordat zij de juiste – fijn Zwitsers katoen – te pakken hadden.  Het hemd heeft een perfecte pasvorm en zit vol vernuftige details en prachtig vouw- en plooiwerk.

In september 2011 maakten zij hun debuut tijdens London Fashion Week met een collectie vrouwen- en mannenhemden.  Over enkele weken presenteren zij hun A/W 2012 collectie tijdens de Fashion Week in London, nieuw item is de overhemjurk. Verder doen ze het rustig aan, ze vinden het niet de tijd om de markt te overladen met talloze producten.

Het geeft iets te denken over de positie van de modeontwerper op dit moment. Uiteraard is een goed ontwerp belangrijk; een goed concept, een slimme strategie, een goed stel hersens en een duidelijke marktvisie zijn ook niet onbelangrijk.  Ik ben benieuwd of het hoofdstuk van het perfecte overhemd wordt gevolgd door een hoofdstuk over de perfecte garderobe.

Filmpje SS12: http://palmerharding.4ormat.com/films
Facebook: https://www.facebook.com/palmerharding

Door Eve-Marie Kuijstermans

Gerelateerde Artikelen:


, , , , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.