Top menu

Roisin Murphy doet een regendansje in couture van Christophe Coppens.

Voor de presentatie van zijn lente/zomercollectie 2012 ‘Women of the fields’ koos de Belgische ontwerper Christophe Coppens voor video. Roisin Murphy, model, muze, componiste en zangeres van de originele soundtrack maakt hiermee na lange tijd een einde aan haar radiostilte.

We zien haar in groteske pakken waarin ze een gek dier uitbeeldt terwijl ze een zelfverzonnen regendans opvoert, inclusief sambaballen. Het licht hypnotiserende en vervreemdende draagt aan bij de boodschap van Coppens; een hoed opzetten of een sjaal omzwaaien kunnen een waanzinnige belevenis zijn.

Met de video, geregisseerd door Javier Barcala introduceert Coppens zijn nieuwe kijk op evolutie en vooruitgang. Hij gebruikt een nieuwe serie accessoires om de visuele identiteit van zijn eigen stam of cultus te creëren.

Kaleidoscopische effecten in de video complimenteren de eigenaardigheid van een serie bizarre rituele transformaties.

De typische Coppens uitrustingen waarmee Murphy versiert is zijn authentieke couturestukken en zouden van een stamhoofd of samoeraikrijger kunnen zijn. In werkelijkheid is het sculpturale vlechtwerk gloednieuw, en gemaakt door een gerenommeerd mandenvlechtster, Lieve Lieckens. Nagedacht over draagbare equivalenten van de bombastische accessoires is er ook. Want natuurlijk willen we onze garderobe kunnen spekken met een nieuwe Coppens.

Door Martino Bidotti

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.