Top menu

Met Gummi C maak je van een simpel elastiekje een geraffineerd polsbandje

Elastiekjes. Je kan er gemeen mee schieten, je haar mee vastbinden maar ook een elegant armbandje van maken, ontdekte sieradenontwerper Martine Viergever.  Gummie C bestaat in verschillende vormen; als balletje, een vierkantje een schijfje van zilver of verguld zilver. Dit doe je ermee:

 Je rekt het elastiekje dus op, het wordt dan dun, en dan schuif je er een Gummie C omheen. Leg ik het goed uit Martine?

“Precies.”

Maakt het nog uit wat voor elastiek?

“Volgens mij niet. Het is wel zo dat op een gegeven moment het elastiekje ‘op’ is. Ik slaap ermee, douche ermee, en doe er zeker vier weken mee. Daarna haal ik het sieraad eraf, pak een nieuw elastiekje en klik het sieraad er weer aan. In de verpakking zitten tien extra elastiekjes, en je kan bij mij onbeperkt elastiek bestellen.”

Jaja.
“De Hema verkoopt gekleurd elastiek: kun je je armband matchen met je kleding. Ik heb nu de de meest rauwe elastiekvariant gekozen, maar ik kan me voorstellen dat er daarna kleur in de collectie komt, en ook brede elastieken.”

“Het armbandje hoort in de serie ‘Things that might as well be…’ Dat is een uniseks sieradenlijn, met sieraden van alledaagse dingen zoals een broodclipje een bic pennendopje en een postelastiek in zilver. Elastiek zat dus al in de collectie, ik ben gek op elastiekjes!  Het is zo’n niksdingetje dat constant overal in mijn atelier ligt.”

“Ik hou van de bescheidenheid van zo’n ding; van voorwerpen die overal maar liggen en puur op functionaliteit zijn vormgegeven. Daar kijk ik met andere ogen naar.”

Waar staat de C van Gummie C voor?

“Er zijn al meerdere Gummi’s geweest, A, B. Omdat het zo’n anoniem ding is wilde ik het niet meer dan een letter geven.”

Je werkt ook samen met Monique van Heist, wat is het laatst dat jullie hebben bedacht?
“De veiligheidsspeld van vorig seizoen. Daarnaast worden de nummerhangers, de letterhangers en de symbolen zoals de komma en de smile vaak besteld, erg leuk.”

Wat is er verder gaande op sieradengebied?
“Wat mij opvalt is dat steeds meer commerciële modemerken sieraden aanbieden bij kleding. Dat was vroeger ook, met zo’n wand en waar je van alles kon uitkiezen. Ik zie dat nu weer terugkomen. Ik zou graag iets willen doen voor een modemerk.  Ik kan meer dan werken in mijn eigen handschrift, ik kan me goed verplaatsen in andermans stijl. Ja dat lijkt me leuk, ontwerpen onder de vlag van een kledingmerk.”

Zou je ook ooit een eigen winkel willen?
“Neehee laat mij maar lekker in mijn studio zitten, ieder zijn talent, maar dat moet je niet opschrijven hoor.”

Te laat, dan moet je t niet zeggen. Hahaha!

Wat ga je straks doen?
“Ik ga produceren, eerst even kijken waar ik moet beginnen.”

www.martineviergever.com (Foto: Thomas Voorn)

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.