Top menu

Pre-fall 2012 Balenciaga: meer rock dan couture

Foto’s van de pre-fall collecties voor 2012 druppelen weer binnen. Allemaal zien hoef ik ze niet, natuurlijk wel Balenciaga. Nicolas Ghèsquiere is voor mij de top.

Balenciaga pre-fall 2012

Vernieuwend? Neuh, wel edgy. De collectie is op zijn eighties af gestyled met puntige laarsjes met riempjes, geprinte panty’s, asymmetrisch haar en grote oorbellen. Het is meer rock dan couture met veel jaren tachtig referenties als vleermuismouwen, drie-kwartsmouwen grafische zebraprints en technische synthetische glimstoffen. Eigentijds is het bleke kleurenpalet met van die non discripte tinten als vaal-grijsblauw, tomaatrood en pastelgeel.

Iets anders, en goed nieuws voor de portemonnee is de hausse aan betaalbare tweede designerlijnen. Ongetwijfeld geïnspireerd door het succes van de difussie-lijn van Carven.

Balenciaga pre-fall 2012

Onlangs gelanceerd voor winter is de Marni denim-lijn met niet alleen denim maar ook oversized-overalls en corduroy broeken (iii!), vanaf ruim 200 euro tot 500 euro. Binnenkort in de winkels de Hussein Chalayan Grey-lijn. Deze ietwat sporty collectie bestaat uit clean belijnde stukken van katoen en jersey. Interessant zijn de prijzen vanaf onder de honderd euro tot vijfhonderd. T is wel made in China vermeld het etiket.

Benieuwd of dit gaat lopen: de Pierre Balmain collectie. Wat prijs betreft zijn de bikerjacks, skinny’s en blazertjes weggevertjes vergeleken bij de hoofdlijn: Balmain. Outfits voor rockchicks met prijzen vanaf € 125 euro tot € 1300.

Ook nieuw en vast een tophit ‘Victoria‘ van British Fashion Awards 2011 winnares (ze versloeg Tom Ford) Victoria Beckham. De collectie bestaat vooral uit mooi gesneden jurkje van rond de 600 euro.

De meerderheid van deze lijnen zijn straks te koop via www.net-a-porter.com.

R.I.P. is D & G, de bekende parallellijn van Dolce & Gabanna.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.