Top menu

Cos moe girl

Joehoe er is een Coswinkel geopend in Amsterdam. Nederland telt er nu twee, de andere zit al een tijdje in Den Haag.

Het zal best, maar ik ben Cos moe.

Voor wie de afgelopen jaren in een kast heeft gewoond, Cos is een tak van H&M en verkoopt stijlvolle (kijk, het woord alleen al is al ouderwets) mode met een minimalistische (buh, so last season) insteek voor zachte prijsjes (maar duurder dan H&M). Denk aan Jil Sander, Raf Simons, Acne. Cos is vooral een rip-off van Balenciaga vóór 1968, de tijd dat Cristóbal zelf nog de ontwerper was en uitblonk in pure, oogstrelende belijningen.

Ik ben dus Cosmoe, en blijkbaar de enige in modeschrijfland, want de een na de andere modecollega is in de gloria over Cos.

Ik vind Cos vooral saai en voorspelbaar.  Ze hebben een probleem, als na-apers worden ze tegenwoordig zelf nageaapt. En dat de creatief directeur is overgestapt naar Bruuns Bazaar helpt ook niet. Dat merk is er op vooruit gegaan zag ik onlangs in de showroom, daar lees je dan weer niet over bij mijn lieve collega’s.

Cos is dus de weg kwijt. Over de Cos herenlijn ben ik iets milder, al kan ik me uitstekend voorstellen dat mannen die net gewend zijn aan kasjmier, schrikken van de synthetisch Cos kleertjes.

Maar mooi dat er nu wereldwijd 46 Cos winkels zijn, vermeldt het slordige vertaalde persbericht dat bovendien vergeet het adres te noemen, dus zoek dat zelf maar uit.

www.cosstores.com check meteen even hoe saaaaaai en Balenciaga van voor 1968 die kleren zijn.

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.