Top menu

Modevideo Lanvin slaat de plank mis

Cijfer: 4

Hoge verwachtingen…
Het nadeel van een geslaagde campagne of film is dat het de volgende keer overtroffen moet worden. Die hoge verwachtingen zijn zeker van toepassing op Lanvin, een tijd geleden behoorlijk in de publiciteit met het hysterische filmpje waarbij modellen dansten op Pitbull’s ‘I know you want me’. De vraag in hoeverre een dergelijk komisch filmpje het imago van het chique Franse merk bevordert valt te bezien maar wel kan worden gesteld dat er een hele hoop aandacht mee is gegenereerd, getuige de ontelbare Facebook shares en (re)tweets.

Nu is er ‘Lanvin Windows Night Club 2011’. Ook al zo’n potentiële hit?

Niet echt. Dat de etalages van de Lanvin winkels tot de innovatiefste en leukste van Parijs behoren zal niemand ontkennen. Het idee dat een filmpje daarover ook innovatief en/of leuk kan zijn is dus zo gek nog niet. Alleen is het resultaat dat niet. Zelfs ontwerper Alber Elbaz, in het dansfilmpje nog een echte ster, kan er niks meer aan doen.

Dat klinkt wel erg dramatisch. Is het echt zo slecht?

Tja, wat is slecht? Het is niet grappig, onderhoudend, spannend, informatief, aanlokkelijk of bijzonder mooi gefilmd. In zekere zin voegt het dus weinig tot niets toe. Maar met een duur van iets langer dan een minuut heeft het die pretentie wellicht ook niet.

Dus eigenlijk is het…zinloos?

Dat zou je kunnen zeggen. In een tijd waarin vrijwel ieder modemerk zich serieus bezighoudt met digitale content en e-commerce wordt continu het kwaliteitsniveau beetje bij beetje omhoog geschroefd. Maar tegelijkertijd worden onder deze druk ook dingen geproduceerd die weinig of geen waarde toevoegen.

Is er een herkansing?

Jazeker. In het begin van 2012 komen de nieuwe zomercampagnes weer uit. Misschien dat Lanvin of een ander modehuis dan weer kan zorgen voor iets spraakmakends.
Door Jan Clemens Hoek, creative producer

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.