Top menu

Lernert & Sander’s “Natural Beauty”

Cijfer: 9

Deze video is toch niet nieuw?

Nee, dat klopt. Maar sinds 29 juni dit jaar inmiddels wel al ruim 1,4 miljoen keer bekeken op Youtube, niet slecht voor een modefilmpje. De Nederlandse regisseurs Lernert en Sander filmden topmodel Hannelore Knuts terwijl zij 365 lagen make-up kreeg opgespoten en gekwast. Achter elkaar dus, op 1 dag. Ongelooflijk.

En dat is interessant?

Het resultaat, wat het best omschreven kan worden als een smurrie-gezicht, is op zijn minst een beetje eng te noemen. Gezien de ironische titel van dit filmpje is dat wellicht ook de bedoeling. Of en in hoeverre het een kritiek op de beauty industrie vormt staat open ter interpretatie en discussie. Maar beelden zeggen in dit geval meer dan woorden.

Ok, kijken dus. En die Lernert en Sander?

Ja, dat is dus een filmmakers- en artiestenduo. Ze maakten eerder onder andere de komische en visueel aantrekkelijke korte film Chocolate Bunny, een videoclip voor de Jeugd van Tegenwoordig en onlangs nog een serie filmpjes voor Fantastic Man. Deze en nog meer zijn allemaal te zien op hun site www.lernertandsander.com.

En Nowness moeten we kennen?

Moeten is een groot woord. Nowness.com is de liefdesbaby van Jefferson Hack, de bladentycoon, en de LVMH groep. Iedere dag wordt iets nieuws geplaatst met betrekking tot mode, kunst, design, cultuur, van alles wat dus. Vaak met een video erbij en anders wel met foto’s. Hoewel het lang niet alles even interessant blijkt, is het een aardige site om in de gaten te houden. En met slechts één post per dag blijft het overzichtelijk, iets wat van veel andere websites niet gezegd kan worden.

Door Jan Clemens Hoek, creative producer

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.