Top menu

Gerrit Uittenbogaard over Oz.

25 november opent Oz., lees ik op de grasgroene uitnodiging. De o van Oz. heeft de vorm van een ei.  Maar wat is Oz? In de enveloppe zit ook het visitekaartje van Gluejeans, dus bel ik Gerrit Uittenbogaard, hij is met Natasja Martens de oprichter van Gluejeans, die jeans waarvan de naden niet zijn gestikt, maar geplakt met zichtbare lijm.

Hoi Gerrit, zeg waar staat Oz. voor, dat is toch een woord met verschillende betekenissen?

“Ja, de betekenis die wij er aan hangen is die van de The wizard of Oz, met dat thema gaan we een keer iets doen, maar ook Ouwezijds en Oz. van Ounce, dat is de afkorting van ounce en dat slaat op het gewicht van een jeans.”

En morgen, wat is er dan?

“Gluejeans – Natasja en ik – laten nieuwe accessoires zien; leren laptoptassen, het zijn een soort zakken, en ze zijn net als de jeans gelijmd. We presenteren ook een nieuwe Gluejeans, een zwarte. En we wijden het pand in, zoals je weet zitten we in een van die voormalige prostitutiepanden die drie jaar geleden zijn gekocht door de gemeente. We hebben nu ruimte om allerlei activiteiten te organiseren.”

Dat klinkt leuk…

“De beletage en het souterrain zijn helemaal rigoureus verbouwd, de peeskamertjes zijn gesloopt. Er zitten nu ook  grafisch ontwerpers en webdesigners waarmee we werken en app-ontwikkelaars. Wij hebben nu ook een showroom waar we onze Gluejeans-presentaties doen.

In principe doet in Oz. iedereen zijn eigen dingetje, en er is ook een galerie. Als wij een modevormgever interessant vinden dan nodigen wij die uit om te exposeren, een weekend, of een dag. Tijdens de Fashion Week in januari gaan we hier ook iets doen.”

Tot morgen, vertel me dan maar hoe het gaat met Gluejeans.

“Oké, tot morgen!”

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.