Top menu

Marc Lagrange: 20 jaar erotische glamour

Twintig jaar fotografeert Marc Lagrange (Kinshasa, Congo, 1957) bloedmooie vrouwen. Zijn trouwe verzamelaars, fans en aanhangers, zijn in die twee decennia vertrouwd geraakt met zijn werk. De fotografie van Lagrange evolueert, maar ondertussen verbergt hij zijn inspiratie bronnen niet: van Helmut Newton, Paolo Roversi tot en met (het recente werk) van Erwin Olaf. Alles van verleiding, decadentie, erotiek, macht, politiek en verstilling zit in zijn fotografie.

In de Quellinstraat, hartje Antwerpen, is een barok en groot herenhuis tot januari aan zijn werk gewijd: vier verdiepingen en het koetshuis hangen vol met sensueel naakt. Alles is te koop, inclusief het indrukwekkende pand.

Groot, groter, grootst. Dat moet uitgever Lido gedacht hebben om de Belg te eren met een XXL-e uitgave (1 meter bij 70 centimeter) van zijn jubileumboek XXML 20 years Lagrange. De majestueuze XXL boekuitgave kost 1500 euro, heeft een oplage van slechts 500 exemplaren en is al bijna uitverkocht.

Lagrange’s echtgenote Saskia Dekkers werkt als styliste voor tijdschriften en televisie en is zonder twijfel een grote steun die de fotografie van haar man naar een hoger niveau tilt. www.lagrange.be

Expo XXML – 20 years Marc Lagrange loopt van 19 november tot 19 december, Quellinstraat 39, 2018 Antwerpen. Open van woensdag tot zondag, van 11.00 uur tot 18.00 uur, toegangsprijs zes euro. Het fotoboek telt ongeveer 400 pagina’s en kost 50 euro.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.