Top menu

Carine Roitfeld: The Client

Cijfer: 6,5. Carine Roitfeld: The Client

Een korte film over Carine Roitfeld.

Daar is ze inderdaad alwéér. Het zijn drukke dagen voor Carine Roitfeld, de voormalige hoofdredactrice van de Franse Vogue. Na haar veelbesproken vertrek (of ontslag?) bij deze modebijbel heeft ze geen moment stilgezeten, lijkt het wel. De aan Roitfeld en haar dochter Julia gewijde website www.iwanttobearoitfeld.com draaide overuren om het bij te kunnen houden. Zo werd Carine door Karl Lagerfeld gekozen als nieuwe styliste voor de Chanel campagnes, liet ze zich fotograferen voor de cover van i-D, was ze guest editor van V Magazine, creëerde ze ‘Carine’s world’ voor het warenhuis Barneys en oja ze lanceerde ook nog even een boek met een overzicht van haar stylingwerk van de afgelopen jaren. En de drukte lijkt nog niet voorbij: binnenkort wordt Carine voor het eerst oma. Feest!

Wat heeft de titel van de film, The Client, te betekenen?

Voor W Magazine mocht Carine tijdens de afgelopen haute couture week ‘klantje spelen’. Daar valt onder: naar de shows gaan (en al haar oude designervrienden zien), de fittings van de couturepakjes (Carine is dunner dan de modellen van de Chanel show, zegt ze) en een fotosessie waarin het resultaat te zien is (gefotografeerd door Paolo Roversi). Dat het even wennen was, een haute couture klant spelen, wordt door Roitfeld beaamt. Met nadruk op spelen, want na de shoot moest helaas alles weer naar de modehuizen worden teruggestuurd.

Dat klinkt als een heel proces, maar is het ook leuk om te zien?

Het is niet erg spannend of onthullend maar voor de diehard Roitfeld fans (en die zijn er absoluut) is het wel aardig. Ach, we krijgen even een kijkje in Carine’s leven post-Vogue. Opvallend zijn een paar ongemakkelijke momenten, waaronder een geforceerde conversatie met de actrice Cate Blanchett en het moeizame gesprek tussen Roitfeld en Jean Paul Gaultier dat perse in het Engels gevoerd moest worden, ook al zijn beiden Frans. Verder is het wel goede promotie voor Carine (en haar boek): als er iets duidelijk wordt uit deze film dan is het wel dat alle ontwerpers haar nog steeds omarmen.

Vooruit. Zijn we dan nu even klaar met Carine?

Het is nog maar de vraag of ze genoegen neemt met haar nieuwe rol als oma. Er gaan geruchten over een nieuw, Engelstalig blad dat ze zou beginnen met die andere Franse super stylist, Marie-Amelie Sauve.

Door Jan Clemens Hoek, creative producer

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.