Top menu

DSM sponsor AIFW

[D]e organisatie van Amsterdam International Fashion Week (AIFW) heeft een sponsorovereenkomst gesloten met chemie- en technologiebedrijf Royal DSM. DSM is een grote leverancier van zogeheten ‘man made fibres’ – lees: acryl en aanverwante stoffen – en wil door de sponsoring haar vezels onder de aandacht brengen bij zowel de consument als de textielverwerkende industrie.

De samenwerking met DSM levert de AIFW ongeveer 37.500 euro op, maar daarmee zijn ze er nog lang niet, benadrukt Maussen, die samen met Hans van der Linden de directie van de AIFW vormt. “We zijn continu op zoek naar sponsoren die zich aan jonge talenten willen verbinden, want we werken met veel ontwerpers die zelf niet over de financiële middelen beschikken om een show te organiseren,” zegt Maussen. Hierbij gaat het volgens Maussen om jonge talentvolle ontwerpers als Piotrek Panszczyck, Pauline van Dongen en zelfs Bas Kosters. Met de organisatie van een show is minstens tienduizend euro gemoeid. Voor een jonge ontwerper met nauwelijks verkooppunten is dat bedrag niet op te brengen. En dus probeert de organisatie van de AIFW gevestigde bedrijven in contact te brengen met jonge ontwerpers. Maussen geeft toe dat het voor bekende ontwerpers makkelijker is een sponsor te vinden. Zo is DSM een samenwerking begonnen met modeontwerper Tony Cohen. Cohen zal tijdens de eerstvolgende editie van AIFW, in januari 2012, een speciale collectie presenteren, waarin de vezels van DSM zijn verwerkt.

Sinds ABN Amro zich begin dit jaar terugtrok als hoofdsponsor is Vodafone de belangrijkste sponsor. Daarnaast heeft AIFW contracten met onder meer uitgeversconcern Sanoma, cosmeticafabrikant Maybelline en Volvo.

Eerder gepubliceerd door Bregje Lampe in Het Parool  www.Bregjelampe.nl

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.