Top menu

Versace for H&M! ‘Deze legging is scary’

Donderdag is de collectie van Versace voor H&M te koop. Met stylist Sonny Groo nam ik de collectie onder de loep. Tip van Sonny:“Vrouwen moeten ook even koekeloeren bij de mannencollectie!” (psst… het bomberjasje!)

Wat dacht je toen je hoorde dat Donatella een collectie ging tekenen voor H&M?

“Perfecte keus. Versace heeft een signatuur, en die gaat al jaren mee. Trendsettend is het merk niet, maar het kan knallen.”

Wat vind je – als stylist – van de campagne?

“Ik vond de keus voor de fotografen Mert & Marcus erg verrassend, al snap ik ‘t wel. Ze laten Versace verschillend zien. Bij Lanvin was er één lijn, nu schiet het alle kanten op. Er is goed uitgepakt met de modellen. Daphne Groeneveld en Lindsay Wixson zijn de meest hotte modellen nu. In Loïc Prigents documentaire uit 2010 over Versace was Donatella meteen al weg van Lindsay.

Weet je, het was misschien ook een idee geweest om de campagne te laten schieten door fotografen die vroeger Versace fotografeerden zoals Mario Testino.”

 Zo, nu gaan we kijken naar de collectie, wat vind je ervan?

“De beste items zijn van leer. Verder is het een hele slimme collectie. Voor de fans zijn er de herkenbare archives-pieces, die zijn verrassend mooi. Kijk nou zo’n kort plooirokje met studs en het meandermotief (€ 59). Er zitten zo’n vijf looks in de collectie, waaronder het Hawaï-thema met must-haves, die kun je volgende zomer ook nog aan.”

(We gaan verder door de rekken in de H&M showroom)

De rode damesjeans met oranje bloemenmotief (€ 59,-) is perfect!

Deze gebloemde nylon legging  is scary.

De gedessineerde mannenjeans is ook mooi. Ik had de prints liever iets subtieler print gewild. Je moet de humor er wel van in zien. Ik ben benieuwd welke man dit draagt. Ik zie stylist Bonne Reijn er wel in: hetero-dude-cool.

Goeie mannenschoenen, ook die met die gouden gespen, erg leuk.

De bustierjurkjes met schuine schouderbandjes zijn prima, dat is helemaal Versace nu.

 

 

 

 

De armbanden en ringen zijn erg Dior, maar geweldig.

Wat zou je zelf aantrekken?

“De leren broek (€ 249) en het jasje (€ 299) met studs.”

Zitten daar niet heel erg veel studs op?

“Met een beetje geluk vallen die studs er na een tijdje wel af.”

 Wie zie je lopen in deze collectie?

“Ik kan daar moeilijk mijn vinger opleggen. De fans natuurlijk. Sommige stukken, zoals de gebloemde jeans kan op de Céline-manier gestyled worden; met als top een strak jasje. Maar het kan ook gestyled worden à la Roberto Cavali/Supertrash.”

Zo doen sletjes het.

“Ja daarvan zijn er heel veel.”

Kunnen we dit over een half jaar nog aan?

“Het leuke van de H&M designerscollecties is,  hoe gedateerder ze zijn, des te leuker.  Die Karl Lagerfeld collectie vind ik nu leuker als destijds.”

Ik mis trouwens Versace zonnebrillen! Zo’n model met gouden Medusa’s op de brillenpoten. Die bril stond vroeger al nr.1 op mijn verlanglijstje, en nu eigenlijk nog steeds.

Jij staat donderdag om 8 uur voor de deur?

“Misschien. Ik hoop op een knok-moment. Bij Karl Lagerfeld, waarvoor ik me ziek had gemeld van school ging het er hysterisch aan toe. Alles was zo weg, mensen jankten.”

Gerelateerde Artikelen:


, , , , , , , , , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.