Top menu

Hackers Van Slobbe en Van Benthum actief in Maastricht

Vandaag en vrijdag verkoopt Kiki Niesten in Maastricht een mini-collectie van kledingstukken die gehackt zijn door Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum.

HACKED by_ zette op verzoek van Kiki Niesten de schaar in onder andere ontwerpen van Dries Van Noten, Marni en in bovenstaande leopard top van Dolce & Gabbana.

HACKED by__ is het label én modestatement van ontwerpers Francisco van Benthum en Alexander van Slobbe. Het is hun radicale antwoord op fast fashion-ketens die grondstoffen verspillen, ideeën stelen en zelfstandige ontwerpers uit de markt drukken. HACKED by__ gebruikt overtollige kledingstukken van grote ketens als basis voor hun eigen ontwerpen. Items die anders vernietigd zouden worden, krijgen een nieuwe designlaag en worden alsnog op de markt gebracht.

Nieuwsgierig naar wat HACKED by__ met haar collectiestukken zou doen, nodigde Kiki Niesten Alexander en Francisco uit om vijftig Céline’s, Prada’s en Marni’s te hacken.

Kiki Niesten HACKED by_ is donderdag 1 en vrijdag 2 februari in het bijzijn van de ontwerpers. Donderdag 1 februari 16.00–21.00 uur, Vrijdag 2 februari 10.00–18.00 uur. Kiki Niesten, Stokstraat 28-32, 6211 GD Maastricht.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.