Top menu

Van smetteloos tot verdoemd

Net als de willekeur op gebied van eettrends – suiker: is opeens vergif/ en dan weer niet – is ook het imago van de badjas onderhevig aan wispelturigheid. Na lange jaren van onverschilligheid bombarderen trendwatchers de badstoffen jas plotseling tot trend.

Van oorsprong is een badjas een typisch gezellig huiselijk item dat over het algemeen het daglicht niet ziet, want komt nooit verder dan de badkamer en slaapkamer.

Maar net als Melania Trump de pump in een kwaad daglicht stelt, maken de seksschandalen rondom Harvey Weinstein van de badjas een paria. Iedereen kent inmiddels het verhaal van filmproducent Weinstein die zijn business meetings met actrices bijvoorkeur plande in hotelsuites en zijn bezoek ontving in niet meer dan een witte badjas. En hups weg is het smetteloze imago van de badjas.

Trouwens, een paar weken voor het Weinsteinschandaal overleed een andere prominente  badjasdrager Hugh Hefner, oftewel Mr. Badjas. Ook Gucci’s designer Alessandro Michelle houdt van de badjas/kamerjas, en stuurt ze met regelmaat over de catwalk. Een elegante afgeleide van de dikke badjas is de luchtige kimono als kamerjas. Het Amsterdamse merk Silvester (foto!) maakt ze van zorgvuldig geselecteerde kleurrijke vintage zijden shawls, zodat elk exemplaar uniek is. Vergeet voorlopig dus de badjas en omarm de volkomen onschuldige kimono als kamerjas.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.