Top menu

Wow! Mattijs mocht de Efteling doen

Voor het nieuwe Elsevier Weekblad Stijl nummer interviewde ik een ontwerper die vertelde dat ze haar nieuwe collectie financierde met het ontwerpen van bedrijfskleding.

Dat was volgens haar dé manier voor Nederlandse ontwerpers om te overleven. Ze wist dat haar collega Mattijs van Bergen de bedrijfskleding voor de Efteling had ontworpen. “Daar ben ik jaloers op”, zei ze lachend.

Het klopt, Mattijs van Bergen heeft het themapark volledig in het nieuw gestoken. Dat moet inderdaad een coole opdracht zijn geweest voor Van Bergen die twee jaar geleden de nieuwe kleding voor uitvaartorganisatie Monuta tekende.

Als modeontwerper zou ik zo’n opdracht nooit tot een fatsoenlijk einde kunnen brengen wegens het niet kunnen kanaliseren van alle Efteling-indrukken. Dit zou ik alle medewerkers aantrekken: de rode cape van Roodkapje, een uniseks rok als een peperkoekhuisje afgestyled met accessoires in Oosterse Fata Morgana-stijl. Bent u er nog?

Dankzij Mattijs van Bergen hoeft geen medewerker zich te schamen. Opvallend zijn de dessins op blouses, sjaals en dassen waarin de sleutel als toegang tot magische verwondering centraal staat. We herkennen in prints ook de iconische Roodkapje en lenige Langnek, en oranje als kleur die vaker in Van Bergens werk terugkomt. Kaatsheuvel was nooit eerder zo stylish.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.