Top menu

Schoenen willen alleen de hotste lui

Wat is de overeenkomst tussen Rick Owens, Off-White, Y/Project, Balenciaga, Vetements, Raf Simons, Christopher Kane, Riccardo Tisci?

Allemaal doen of deden ze het lekker met schoenenboeren! Van Crocs, Vans, Adidas, Nike, Manolo Blahnik, Mephisto tot Timberland. En dat zijn alleen nog maar de bekendste. Het wemelt van de vage sneakercollabs.

Ik zou er onderhand een boek over kunnen schrijven: al die schoenensamenzweringen in de mode. In de beauty zou geld zitten, maar in schoenen zitten pas echt miljoenen.

De armlastige modeontwerper die nu denk ha, interessant, ik bel een of andere schoenenreus: die zal niet helpen. Schoenen zijn niet achterlijk, ze teamen alleen up met de hotste lui. Gisteren tijdens de show van Y/Project stampten modellen voorbij op Uggs! Vond je dit pantoffelachtige laarsje altijd al lelijk, het kan erger. Maar ja lelijk is hip. Tot we wakker worden.

Rick Owens werd na jarenlang samenwerken aan de kant gezet door Adidas. Birkenstock greep zijn kans. Onlangs klepperden er maar liefst vier verschillende Rick Owens X Birckenstocks sandalen voorbij, waaronder een paar met langharige ponystaart. Yuk! Er zal wel weer een wachtlijst zijn. Het wachten is op de weergaloze comeback van de witte Roots. Ik kannie wachten. Not.

 

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.