Top menu

Activistische actrices in 50 tinten zwart

In Hollywood hebben #MeToo en #TimesUp een vervolg gekregen met het nieuwe statement #AskHerMore.

En zo kreeg de uitreiking van de Golden Globes Awards 2018 met actrices solidair gekleed in zwart een heel andere toon. De beroemde Rode Loper bleef rood.

In plaats van het seksistische ‘wat draag je?’ werden verslaggevers aangespoord via #AskHerMore vragen te stellen over bijvoorbeeld werken als vrouw in Hollywood. Naast zwart, droegen sommige vrouwen en veel solidaire mannen een pin met de tekst Time’s up.

Bij het zien van al dat zwart gingen mijn gedachten terug naar 1981, toen in Amerika Ronald Reagan was gekozen tot president en mijn vriendinnen en ik besloten dat zolang Reagan regeerde we alleen nog maar zwart zouden dragen. Zesendertig jaar later werd Donald Trump president van Amerika. Tsja. Wat ik hiermee wil zeggen is, alle goede #MeToo bedoelingen ten spijt, maar klootzakken die vrouwen of mannen op wat voor manier dan ook lastig vallen zullen altijd bestaan. Net als rare presidenten. Gelukkig hoort bij #AskHerMore een fonds waarin geld kan worden gestort om slachtoffers juridisch bij te staan.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.