Top menu

Deze jurk is verboden voor influencers

Gisteren blogde ik over celebrity endorsement. Beroemdheden die tegen betaling worden gebruikt als reclamemiddel. Vandaag een luxelabel met een mening hierover.

Eigenlijk kan geen merk dat de modeboot niet wil missen zonder celebrity endorsement. Tegengeluiden blijven veilig binnen de muren van het modemerk.

Op bezoek bij een Frans luxelabel – dat anoniem wil blijven, en ik X noem – werd mij ingefluisterd dat er wel degelijk sprake is van weerstand.  De haute couture en prêt-à-porter van X is wereldberoemd en moet veel gezien worden (concurrentie!). Maar X heeft ook iets te verbergen. Het luxehuis maakt een aparte collectie die niet geshowd wordt, laat staan dat sterren de kleding mogen dragen. Alleen potentiële privé-klanten (lees vooral schat-hemel-rijke socialites en olieprinsessen en Céline Dion) mogen de collectie op afspraak bezichtigen – en het gaat niet om couture hè – maar luxe prêt-à-porter. Waarom?

X ontdekte op een gegeven moment dat als hun superrijke klanten ergens op de social media een sterretje in een geleend ontwerp uit de couture collectie zagen, hun klanten dat niet meer wilden dragen. Die constatering was voor het luxelabel een lesje in nederigheid. Mochten tegenwoordig influencers of sterren zich melden, dan worden ze eerst grondig gescreend. Vooral over hoe diep en oprecht de liefde is voor het modehuis.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.