Top menu

Gucci’s geste – hypocriet of niet?

Nee, dat was even niet zo nice van de gelauwerde Alessandro Michele om schaamteloos voor zijn Gucci Cruise Collectie 2018 een ontwerp van Dapper Dan te kopiëren.

Zat er eens een origineel ontwerp (zie foto: midden) in een Gucci collectie, blijkt het een kopie! Alessandro Michele kon het jatwerk niet ontkennen, en maakte het goed met de gepensioneerde cultdesigner uit Amerika die ooit rappers zoals LL Cool J tot zijn klantenkring mocht rekenen.

Hoe Gucci het goed maakte? Dapper Dan mocht figureren in een Gucci campagne. Dat was nog niet alles, op een dag werd hij zo maar gratis ingevlogen naar Italië en als een vorst ontvangen op Gucci’s hoofdkantoor. Daar hoorde hij dat er in New York een heus Dapper Dan x Gucci atelier zou openen in januari waar klanten zich een op maat gemaakte Dapper Dan look kunnen laten aanmeten, gemaakt van Gucci stoffen. Het klinkt aardig, maar het heeft ook wel iets vernederends.

In de jaren tachtig betekenden luxemerken de ondergang voor Dapper Dan alias Daniel Day, die jaren weg kwam met het ongeoorloofde gebruik van stoffen met designerlogo’s van LV en Gucci. Tot Day té populair werd en de aandacht trok van de rijke luxelabels die rechtszaken tegen Day aanspanden die ze natuurlijk wonnen.

De cirkel mag dan rond zijn; de winnaar is Gucci. Kassa!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.