Top menu

#29 Nog 22 dagen…..

Het is bijna over, het is zowat voorbij. Na twintig jaar. Parijs rouwt, ik ben nu in Parijs en mijn vrienden en kennissen hebben het écht over niks anders dan de sluiting van Colette. Hun gezichten klaren op bij dat ene lichtpuntje; een mega supersale die voor de sluiting op 20 december plaats zal vinden.

Ja, ook ik zal dit Parijse mini-warenhuisje in de rue St. Honoré missen, met mode, een eindeloze hoeveelheid aan gadgets, boeken, magazines, muziek en beauty. Op een gegeven moment kon je er over de koppen, zo druk werd het. Ik zag er Victoria Beckham  ‘anoniem’ winkelen met een zonnebril groot als een zonnescherm. Ik zelf kocht er – o.a. – een vijftig centimeter hoge Barbapappa-pop in gelimiteerde oplage. Colette was het eerste verkooppunt van mijn eigen Mirror Mirror magazine, ik interviewde er aanstormende talenten.

Volop gesproken over een ‘nieuwe’ Colette wordt er ook, daarbij valt dan een naam van een groot Frans warenhuis dat het gat wil vullen, en waarbij je denkt ‘nah laat maar’. Colette was twintig jaar de fijne smaak van eerst moeder Colette Roussaux en toen dochter Sarah. Dat kopieert een winkelboertje niet. Anywhat (dit woord las ik op een Valentino-sweater, dus gebruik ik het) de stad heeft iets nodig, waar moet de incrowd anders bijeenkomen voor presentaties, waar moeten merken hun limited editions tonen, en met wie moeten die talloze merken nu samenwerken?

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.