Top menu

#23 Eindelijk mag je Victoria’s Secret bashen

Met verbazing merk ik hoe E I N D E L I J K vraagtekens worden gezet bij de jaarlijkse Victoria’s Secret show.

Dat dit seksistische lingerie-evenement dat binnenkort plaatsvindt in Shanghai een marketingtool is van de hoogste ordinaire soort, was veel mensen – ja ook veel mannen – al jáááren duidelijk. Arme (uitgehongerde) modellen, die deelname nog steeds als het hoogst haalbare zien – zelfs als ze al lang binnen zijn.

Veel mensen hadden niet eens van het bestaan hoeven te weten als die ene modejournalist van RTL Boulevard niet jaar na jaar zoveel zendtijd aan de show van haar ‘favoriete’ lingeriemerk had besteed. Al herinner ik me ook een grote foto in NRC Handelsblad. Bloot scoort nu eenmaal.

Websites van vogue.nl, elle.nl, harperbazaar.nl besteden nu volop aandacht aan het fenomeen. Tel uit de gratis mediawaarde, terwijl het Amerikaanse merk niet eens adverteert, dus hoe genereus! Toch klinken er op sommige van die sites eindelijk tegengeluidjes. Madame Narinx wijdde zelfs een heul kritisch stukkie aan het tieten-en-reten spektakel. Joehee eindelijk wakker, bedankt hastags #MeToo en #vierdefeministischegolf

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.