Top menu

#22 Het escape-effect

Even een trendstukje tussendoor. Kreten, logo’s, applicaties. Er is een uitbarsting gaande van decoraties.

Het is een hysterische smeltkroes aan beelden, hoe meer ze ontregelen, des te beter. De ontwikkeling is enerzijds het Gucci-effect (hoe maffer hoe beter, bèh) en anderzijds is het een beweging die in gang is gezet door de hernieuwde interesse voor streetwear en sportswear. Logisch, want aan ‘kale’ hoodies, T-shirts, trackpants en sweaters is geen lol. Dus wordt er alweer een tijdje gestrooid met prints, geinige pakkende teksten en logo’s, hééééél veel logo’s. Maar vergis je niet, deze logomania is anders dan eerdere logomania’s. Draaide het voorheen altijd om dezelfde logo’s van dure modehuizen als LV of Chanel of juist van massamerken als Tommy Hilfiger of Calvin Klein, dit keer gaan de gloednieuwe millennial merken los.

Prints, kant-en-klare applicaties zijn de nieuwe crafts. Handarbeid als borduren, breien, haken, punniken – voor de nieuwe jonge merken is het kennelijk allemaal te prijzig. Maar de vele in-your-face-prints doen het natuurlijk ook goed op sociale media. Mode mag ook weer knettergek zijn. Onder de jonge liefhebbers neemt de interesse toe voor eigenzinnige merken, zoals Y/Project. Dat is niet zo gek.

De huidige generatie jonge creatieven ontsnapt het liefst in een zelfgemaakt wereld. Daar is plek voor verbeelding en fantasie en passen geen bloederige aanslagen en onvoorspelbare wereldleiders. Denk aan het succes van escape-rooms. Het is een wonder dat er nog geen label is met de naam Escape (of wel?). Anyway: vlucht nu het nog kan!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.