Top menu

#6 Slecht nieuws voor Philophiles

Ze zijn ze er nog volop: Philophiles. Sinds 2009 zijn ze verslaafd aan de verfrissende ontwerpstijl van Céline’s ontwerpster Phoebe Philo (spreek uit als fiebie filoo).

Maar o jee: welingelichte kringen beweren dat Philo eind dit jaar afscheid gaat nemen van Céline. Afschuwelijk nieuws voor de Philophiles. Gesprekken met potentiële opvolgers zijn al maanden gaande. Dit wordt ontkend door een woordvoerder van LVMH – de eigenaar van het merk. Geef ze eens ongelijk, maar in modeland is het uitzitten van een contract van 1 jaar tegenwoordig al uitzonderlijk, dus dat Phoebe na bijna tien jaar snakt naar iets anders, klinkt alleen maar logisch.

Philo begon haar modecarrière bij Chloé als assistent van Stella McCartney. Nadat McCartney in 2001 opstapte om haar eigen label te beginnen, volgde Philo haar op als artistiek directeur en al snel rees de omzet de pan uit.

Vervolgens deed Philo iets trés onmodisch. Op het hoogtepunt, in 2006, trok ze zich terug uit de mode om zich te wijden aan haar gezin. Even overwoog ze een eigen label, maar een telefoontje van LVMH met het Céline-aanbod, maakte aan dat idee een eind.

De Britse stelde wel een eis: het verhuizen van de ontwerpstudio van Parijs naar Londen, Philo’s woonplaats. Tot ongenoegen van de in Parijs woonachtige medewerkers die voortaan elke maandag de Eurostar richting Londen moesten nemen. Of verhuizen.

Philo begon in 2009 voorzichtig, met een kleine resort (tussen) collectie in een loft in Chelsea die was ingericht als een walk-in-closet, alsof we een kijkje namen in Philo’s eigen klerenkast, heel persoonlijk.   …..Lees morgen het vervolg

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.