Top menu

#4 Het hoogst haalbare

Vervolg op #3….Voor het eerste nummer van Mirorr Mirror, dat ruim twee jaar geleden uitkwam, had ik graag Imaan Hammam op de cover gehad.

De Egyptisch-Marokkaanse uit Amsterdam was toen 16 en opkomend, en nu is ze  topmodel. Eerder had ik haar geïnterviewd voor Het Parool – en op dit blog figureerde ze al in 2013 als model.

Imaan – en haar agent – wisten van meet af aan precies wat ze wilden: de cover van de Amerikaanse Vogue. In modekringen het hoogst haalbare.

Omdat ik toch echt graag een getint covermodel wilde, informeerde ik als naïef startend bladenmakertje nog eens bij Imaans agent. Kansloos, er was een exclusieve deal in de maak met een beautymerk – en de strategie: een Vogue cover. Ja, zelfs als Vogue NL toen Imaan op de cover had willen zetten, ze hadden haar niet gekregen.

Imaan is inmiddels 2 Amerikaanse Vogue covers verder; in totaal staat de teller op zo’n 11 Vogue covers (inclusief twee Nederlandse).

Nederlands trots Doutzen krijgt warempel serieuze concurrentie en Vogue NL heeft eindelijk haar getinte model gevonden dat voldoet aan al hun eisen. Op het vlak van gebrek aan diversiteit kan niemand het blad meer iets verwijten. Het enige wat rest is gebrek aan ‘kleur’ op de Nederlandse moderedacties.

Lees morgen…over Harvey Weinstein in de mode.

Foto: Bastiaan Woudt in MIRROR MIRROR

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.