Top menu

Frowijn & Schuurman: een delirium in Hôtel Droog

Het effect van licht dat breekt door een prisma, de kleuren van een storende televisie. Typische kleurstellingen – mooi van lelijkheid – vormen het vertrekpunt van Michiel Schuurman. De grafische ontwerper, die jarenlang werkte voor Vlisco, leverde 1 forse print aan Liselore Frowijn die ze verwerkte in een 10-delige resortcollectie die tot zondag 16 juli te bewonderen is in Hôtel Droog.

Het begon zo: Michiel Schuurman leerde Liselore Frowijn kennen bij Vlisco, waar de ontwerpster werkte aan een project. Plannen om eens iets samen te doen waren er toen niet. Tot de twee dessin-liefhebbers elkaar tegenkwamen in de trein, en Frowijn enthousiast vertelde over haar inspiratiereis door Mexico. Of Schuurman dessins wilde ontwerpen?

“Een heilige ontmoeting met een cactus, zeg maar een delirium”, zo omschrijft Schuurman zijn vibrerende inktjetprint met cactussen op zijde en twill katoen. “Het was geweldig om te doen, want ik kon fors uitpakken met een print van 1 bij 1,60 meter. Dat is enorm. Bij Vlisco ging het altijd om microdessins. Met zo’n groot vlak heb ik een gebaar kunnen maken. Ik heb er allerlei elementen in verwerkt zodat Liselore verschillende printdelen kon gebruiken voor verschillende kledingstukken.”

Frowijn combineerde de drukke prints met bijvoorbeeld een top van gewatteerde cirkels van streepjesstof en een zilveren jas van – iets wat ik nooit eerder heb gezien – eco-ananasleer afkomstig van de pluim van de exotische gele vrucht.

Frowijn en Schuurman zetten hun samenwerking voort. Schuurman vertelt dat hij met Liselore graag eens props en kleding zou willen ontwerpen voor een opera. Opera? “Ja mijn moeder nam mij vroeger, en nog steeds, mee naar opera’s. Liselore heeft er minder mee, maar dat geeft niet.” Schuurmans lievelings opera is Die Zauberflöte. We kijken er naar uit.

 Frowijn & Schuurman t/m zondag 16 juli van 9.00 tot 17.00 in Hôtel Droog in Amsterdam, Staalstraat.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.