Top menu

Waarom de unicorn maar door dendert

De unicorn vlecht, een unicorn parfum, unicorn T-shirts, unicorn sloffen, unicorn glitter make-up, enzovoort. De unicorntrend dendert door. Unicorn believers – bijna altijd meiden – willen vooral eeuwig klein en kinderachtig lijken. Noem de trend gerust een vorm van escapisme als reactie op de huidige onzekere tijden.

Volgens trendwatchers heeft de eenhoorngekte ook te maken met de opkomst van het ‘kidult’ verschijnsel – millennials die op zoek zijn naar speelgoed uit hun jeugd toen er nog amper sprake was van enge bomaanslagen en sociale onrust (denken ze).

Eenhoornfans zijn in de ban van zoete pastelkleuren als lila, roze en babyblauw. Ze zijn verslaafd aan nostalgie zoals De Kleine Zeemeermin, maar ook onweerstaanbaar zijn roze flamingo’s, lila ijs, roze donuts, konijnenoren, alles met een regenboog en natuurlijk afbeeldingen van eenhoorns. Bij een pastelkleurig unicornkapsel hoort natuurlijk de unicornvlecht, een rechtopstaande vlecht op de bovenkant van je hoofd, juist, als de hoorn van een eenhoorn.

Eigenlijk is de mythische eenhoorn de moderne My Little Pony. In Japan bestaat er een woord voor deze overdosis aan schattigheid: kawaii. Ik vind de aanhoudende eenhoorntrend met meisjes die het liefst leven in een sprookjeswereld (of “livin’ in a bubble” zoals Katy Perry het treffend zingt) best verontrustend. En dat is dan onze toekomst: hellup!

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.