Top menu

Gebreid kerstdiner van Club Geluk in Willet-Holthuysen

Club Geluk wordt sinds 2012 gevormd door Barbara Löhnen en Marieke Voorsluijs. Ze maken eigentijdse breisels en installaties.

Speciaal voor de kerstpresentatie in Willet-Holthuysen heeft het duo een volledig kerstdiner gebreid dat te zien is in de historische keuken van het museum. Van knallende champagne tot en met rijk versierde borden, de keuken is dit jaar compleet getransformeerd.

In het kader van ‘Kerst in Willet’ worden er ook workshops gegeven door Club Geluk. Recentelijk verscheen hun nieuwe boek: Club Geluk en de fantastische truien. Speciaal voor ‘Kerst in Willet’ ontwierpen zij een gedekte tafel compleet met kersthammen en passende decoraties. Dit tafelstuk is te zien in de historische keuken van het museum, waar het personeel vroeger het kerstdiner voorbereidde. Op  9, 13, en 22 december worden onder leiding van Club Geluk breiworkshops georganiseerd. Meer informatie over de workshops is hier te vinden op de website.

In Museum Willet-Holthuysen is het alsof de tijd heeft stilgestaan. Hier ervaren bezoekers hoe het vermogende echtpaar Abraham en Louisa Willet-Holthuysen Kerstmis vierde. De kamers van het grachtenpand aan de Herengracht zijn teruggebracht in 19e-eeuwse kerstsferen. Stijlvol versierde kerstbomen en andere typische 19e-eeuwse feestelijke versieringen dragen eraan bij dat ‘Kerst in Willet’ dit jaar weer grootser is dan ooit.

Het kerstdiner is vanaf 25 november te zien tijdens ‘Kerst in Willet’ in Museum Willet-Holthuysen. Tot en met 8 januari 2017 is het museum omgetoverd tot kerstpaleis. 

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.