Top menu

Lanvin Petite voor kleine rijke vrouwtjes

De echte Lanvin diehard weet het natuurlijk wel, het merk heet van oorsprong  Lanvin of Paris en was een succesvol hoeden- en kindermerk.

Jeanne Lanvins grote inspiratiebron en muze was haar dochtertje, Marguerite Marie-Blanche, die later als Comtesse de Polignac carrière maakt als zangeres. Het thema moeder en kind bleef altijd onlosmakelijk verbonden met Lanvin. Op haar parfum Arpège uit 1927 prijkt een gestileerde gouden afbeelding van moeder en kind. Meisjesjurken van Lanvin waren in die tijd een verademing vergeleken bij de stijve kindermode die het meest leek op gekrompen versies van volwassenenmode. Lanvins prinsessenjurkjes vonden razendsnel hun weg naar de Britse prinsesjes Elisabeth en Margaret, betere reclame was niet denkbaar.

En kijk nu, Lanvin lanceert weer een kindercollectie Lanvin Petite, voor hummels van vier tot tien. De kids kunnen kiezen uit vijfentwintig kitscherige jurkjes. De prijzen zijn niet bepaald petite en lopen op tegen de duizend euro. Dan heb je een drakerig kinderjurkje, van meters tule, geborduurd met kristal en satijnen linten.

Doe mij maar (lieve Sint)  een van de vier Lanvin poppen, ze zijn gemaakt in het kleine koninkrijkje Swaziland door hiv besmette vrouwen.

 

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.