Top menu

Nieuwe MOAM Collective collectie + sjaal

Maandenlang werkten vijf alumni keihard aan de derde collectie van MOAM Collective. Donderdagavond showen ze: Christian de Vries (AMFI), Maartje Janse (ArtEZ), Elysanne Schuurman (HKU), Olivier Jehee (KABK) en Nikki Duijst (KABK).

Het uitgangspunt van de derde collectie is beweging. Beweging zoals in het globaliserende bestaan van de hedendaagse mens met zijn overdaad aan mogelijkheden. De vijf alumni stelden zich ook de vraag: wat is het meest waardevol? Hun gevoelens hierover visualiseerden ze in losse, onbevangen silhouetten. Oversized is belangrijk, zag ik enkele weken geleden tijdens een preview.

Het meest in het oog springend is een dynamisch dessin. Het patroon is een eclectische mix van naïeve krabbels en het typerende motief van een Perzisch tapijt, maar dan in frisse kleuren. Het dessin komt in de collectie onder andere terug als een stevig geweven stof die is verwerkt tot opmerkelijke ontwerpen, waaronder een gedrapeerde lange jurk.

Het kleurrijke dessin keert ook terug in een MOAM Collective voorproefje, de zijden sjaal die is geprint in de gelimiteerde oplage van 100 stuks, verkrijgbaar (99 euro) via moamamsterdam.com.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.