Top menu

Show Room Room Show: SchuellerDeWaal

Gisteren toonden 6 jonge ontwerpers hun nieuwste collecties in Amsterdam.

De groepspresentatie vond plaats in een oud klooster op de Amsterdamse Wallen. Camiel Fortgens, Barbara Langendijk, Karin Vlug en Lisa Konno (Collect) en Philipp Schueller en Rens de Waal (SchuellerDeWaal) showden hun collecties in afzonderlijk. Alsof bezoekers ‘thuis’ komen bij ontwerpers, om zo in hun kamers de nieuwste collecties te bekijken en voelen. Dat was het idee achter SHOW ROOM ROOM SHOW.

SchuellerDeWaal:

Jullie startpunt deze collectie is een inktvis?

Klopt. Of nou, eigenlijk meer het zandloper-silhouet van een inktvis die we in een jurk hebben gevangen, we noemen het de ‘squid-dress’. We proberen elke collectie een silhouet of kledingstuk centraal te stellen: vorige keer de blouse, nu nemen we deze jurk als uitgangspositie voor tien outfits van tien typetjes.

Wat voor typetjes?

Vanuit ‘werkkleding’ hebben we tien soorten vrouwen bedacht en daar een outfit bij ontworpen: onder anderen een zakenvrouw, flamenco-danseres, bloemenmeisje, een vrouwelijke potloodventer en een animatieteam-dame op een cruise. De typetjes komen allemaal voorbij, gespeeld door actrices in een soort toneelstuk. De personages zijn een mix van ons twee, van onze eigenschappen.

En wie is wie dan?

Rens is het bloemen- of melkmeisje, Philipp sowieso de vuilnisvrouw met fluorescerend vest.

Raar verhaal…

Ook rare verhalen moeten verteld worden.

Met dank aan schoon den boer PR. Foto: Peter Stigter

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.