Top menu

Lekker gekkenhuis bij RVDK

Deze week zagen we modeontwerper Liselore Frowijn bij DWDD. Goed voor haar. Maar wie daar natuurlijk allang had moeten zitten is Ronald van der Kemp. “Niemand vraagt mij”, vertelt Van der Kemp semi verontwaardigd.

Waarom zou hij ook echt boos zijn. Vrijdag zal Lady Gaga alwéér een RVDK-jurk dragen, Van der Kemps collectie wordt al verkocht via net-a-porter en veel is daar al voor de tweede keer uitverkocht. Zijn beroemde, door Marc Jacobs gekopieerde flag pant – deels jeans deels Amerikaanse vlag – á €1245 gaat als een tierelier sinds Katy Perry er in loopt. Doutzen stal de show in een donkerblauwe RVDK-robe manteau, waarin laatst Selena Gomez werd gespot. Enz.

“Het is een gekkenhuis, en ik word gek van al die celebs”, roept Van der Kemp. Hij meent dat best wel een beetje als hij vertelt dat Beyoncé laatst 15 looks zo snel mogelijk wilde hebben. Ze kreeg ze mooi niet, vertelt Van der Kemp in de voormalige couture salon van Frans Molenaar waar hij nog twee weken zit, daarna verhuist hij naar de Herengracht. Molenaars huis is eindelijk verkocht.

In de salon showt een model stukken uit zijn derde collectie die volgende week in een Parijse showroom hangen. Net als de vorige keren is alles gemaakt van vintagestoffen en fournituren in combinatie met ‘nieuw’ restafval (o.a. restjes Molenaar). Het sourcen van bijzondere materialen kost veel tijd. Elk kledingstuk is als een ontdekkingsreis, dergelijke bewerkelijke stukken vind je in geen enkele winkel. Alles is uniek. En on-Nederlands sexy en on-Nederlands perfect gemaakt – in Nederland by the way.

Sommige stukken waren trouwens al verkocht, aan Katie Grand bijvoorbeeld, zo’n beetje de beroemdste stylist van de wereld. Ze draagt binnenkort een zwarte RVKD jeans met opgestikte sterren, leftovers van de vlaggen die Van der Kemp gebruikt voor zijn flag pants. Ik zie een stola met arbeidsintensief plooiwerk gedragen tijdens een shoot door Amanda Harlech – een inspiratie – tsja wiens muze is ze niet. Ik zie een strak zwart pencilskirtje van doorzichtig kant en leer. Carine Roitfeld zou het beslist dragen. Verder een uitgesproken jurk met een pierrotkraag en gerimpelde jabot aan de voorkant, helemaal gemaakt van een zogenaamde Toile de Jouy-stof met geprinte landelijke tafereeltjes. Een lichaamsvolgend jasje bezet met tere transparante bloemen, een geruite rok van een wollen plaid inclusief franje. Van der Kemps handelsmerk – handgeweven jasjes – heeft dit keer enorme mouwen van bont. Ik meen ook al verkocht aan Katie de Grote.

Van der Kemp is nog geen twee jaar bezig met zijn label RVDK. “Alles gaat volgens plan,”zegt hij tevreden. Ja, een jurk op de Oscars zou leuk zijn. “Maar daar kom je echt niet zomaar tussen.” Verder is hij selectief met winkels, net-a-porter is voorlopig voldoende. Hij is blij dat hij in Amsterdam zit: “Hier is het nog enigszins rustig, op al dat gefedex na dan.”

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.