Top menu

Paint-À-Porter van Evi Vingerling

Evi Vingerling schilderde op verzoek van Ger-Jan de Gilde, Head of Design van Claudia Sträter, twee unieke sjaals geïnspireerd op twee thema’s uit de zomer 2016 collectie.

“Ik ben enorm trots dat Evi bereid was speciaal voor Claudia Sträter twee kunstwerken te maken”, zegt Ger-Jan. De kunstwerken zijn vertaald naar twee unieke zijden shawls. Ze zijn te koop in gelimiteerde oplage voor € 79.95 per stuk. De opbrengst wordt geschonken aan fondsen die de Nederlandse kunst stimuleren, zoals aan Unfair dat jong talent een podium biedt.

Evi Vingerling werkt in Eindhoven. In 2002 studeert ze af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien is haar werk te zien geweest op exposities in onder andere het Bonnefantenmuseum Maastricht, het Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch en de Kunsthal Rotterdam. In 2012 wint ze de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst.

In Behind the Scenes vertelt Evi Vingerling over haar techniek en inspiratie. Ze werkt met dunne lagen verf op waterbasis. Haar stijl oogt eenvoudig, met transparante kleurvlakken en patroonachtige afbeeldingen van wat haar raakt. Dat kan alles zijn bijvoorbeeld de natuur. Ze schept iets dat je een ongrijpbare werkelijkheid zou kunnen noemen.

Campagne foto’s: Louise te Poele. Zij opent deze zomer haar tweede solo-expositie in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem. Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.