Top menu

Te koop: Balmain

Doen! Zou ik zeggen tegen de miljardair die tussen de 300 en 400 miljoen wil neertellen voor Balmain.
Balmain staat in de verkoop, de erfgenamen van Alain Hivelin die een meerderheidsbelang had in Balmain, willen af van het merk.

Hivelin, die twee jaar geleden overleed, deed in 2011 een slimme zet toen hij de jonge Olivier Rousteing inhuurde als de nieuwe creatieve directeur. Rousteing gaf zelden interviews, zodat hij in alle luwte nieuwe stijlkenmerken kon toevoegen aan het historische modehuis, in 1945 opgezet door Pierre Balmain die tegen de jaren zeventig bekender was om zijn parfums dan door zijn ontwerpen.

Leuk aan Olivier Rousteing vond ik dat hij een van de eerste ontwerpers was die zichzelf volop etaleerde op instagram, maar na een paar maanden had ik zijn gezicht wel genoeg gezien. Terwijl ik afhaakte bouwde Rousteing innige instagrambanden op met celebs onder wie de invloedrijke Kardashians.

Kwamen ze even mooi van pas als uithangbord toen de H&M X Balmain collectie afgelopen november werd gelanceerd. De jeugd die tot dan toe nog nooit had gehoord van Balmain, kende nu het intussen nogal prettig ordinaire Franse merk.

Sex sells. Volgens de Franse kranten staan de nieuwe investeerders dan ook in de rij.

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.