Top menu

Burberry’s revolutie

Christopher Bailey is een man naar mijn hart. Hij houdt ervan van tijd tot tijd de modeboel eens flink op te schudden. In de modewereld is vanaf nu niets meer zoals als het was. Met dank aan de IWWIWWIWI!!! generatie – I want what I want when I want it!!!

Christopher Bailey verbaasde zes jaar geleden al. Als Burberry’s creative director en maar ook Burberry’s manager en aandeelhouder, schudde hij de modewereld op door zijn show te live streamen, en een deel van de geshowde spullen meteen online te verkopen.

Na vernieuwing op gebied van e-commerce, pakte Bailey de retailkalender aan. Bailey’s gedurfde strategie is het lanceren van twee seizoensloze collecties. Ontelbare tussencollecties verdwijnen, en al even ingrijpend is de keus om collecties opnieuw te labelen. Bailey vervangt – vanaf volgende week als hij showt in Londen – de voorjaar/zomer collectie door de ‘February collection’, en najaar/winter wordt de ‘September collection’. (De achterliggende reden is dat collecties tegenwoordig weinig meer met de temperatuur buiten te maken hebben, en dat die overal ter wereld sowieso enorm verschilt.)

Tijdens de shows wordt de vrouwen- en mannenmode samen getoond, iets wat bij Burberry maar ook Gucci en Prada al langer aan de gang is. Erg ingrijpend is dat Bailey kiest voor slechts twee presentatiemomenten per jaar. Revolutionair is dat na de show echt alles meteen in de winkels te koop is. In september volgt Tom Ford dezelfde strategie.

Of Bailey’s nieuwe retailoperatie kans van slagen heeft? Wie iets wil veranderen moet brokken maken.

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.