Top menu

Posterboy Jef Montes showt Resolver op Fashionweek

Vrijdagavond showt Jef Montes tijdens de Amsterdamse modeweek zijn collectie Resolver. Montes, afgestudeerd in 2012 aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem, ontwerpt futuristische mode van technische materialen zoals glasvezel.

Jef, als ik uit mijn raam kijk zie ik een affiche van de modeweek met als campagnebeeld een witte Jef Montes jurk met blauwe borduursels.
“Zelf heb ik de posters nog niet zien hangen, maar het zal zeker een bijzonder gevoel geven. De reacties op de poster waren tot nu toe alleen maar positief, maar ze kwamen wel alleen uit mijn eigen netwerk.
“Ik ben bezig met het opbouwen van mijn naamsbekendheid, en het is zeker dat deze campagne daar een bijdrage aanlevert. Het afgebeelde ontwerp geeft mijn handschrift duidelijk weer, maar omdat mijn naam er niet bij staat, weten mensen natuurlijk niet dat het een ontwerp van mij is. In de toekomst hoop ik dat mensen mijn werk herkennen…”

Kan het publiek vrijdag weer een spektakel verwachten zoals in je laatste collectie, met stoffen die oplossen zodra ze in aanraking komen met vocht?
“Elke collectie begint als een verhaal in mijn hoofd, en ontwikkelt zich vervolgens tot een plaatje. Als dat beeld helemaal helder is, kan ik er een spektakel bij betrekken – tenminste als dat het verhaal ondersteunt. Voor de collectie die ik vrijdag show is dit zeker het geval. Deze collectie is een bundeling van studies uit de afgelopen collecties, en heeft ook zeker diepgang.”

Is deze collectie weer veel werk geweest, met allemaal zelfgemaakte materialen?
“Materiaal staat ook in deze collectie weer centraal. Het is inderdaad allemaal zelf ontworpen en ontwikkeld, dit keer in het TextielLab dat ons gelukkig heeft gesponsord. We hadden veel minder tijd dan normaal, en hebben deze collectie in zes weken gemaakt, terwijl we normaal gesproken zeker zes maanden nodig hebben om alles uit te voeren. Het was een grote uitdaging, maar dankzij een strakke planning is het ruimschoots gelukt.”

“De collectie heet Resolver, dat betekent in het Spaans oplossing. De achterliggende kritische gedachte is de snelheid van de hedendaagse mode. Het gaat over wat een oplossing kan zijn, en over de mode die zogenaamd dood is, wat blijft er dan over? Mijn collectie is daar een reactie op.”

Foto Jef Montes: Sabrina Bongiovanni. Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.