Top menu

Olaf Hussein opent The Fitting Room

Aan de Prinsengracht in Amsterdam opende onlangs The Fitting Room van designer Olaf Hussein, bekend van zijn denim en veel meer. “Kwaliteit en pasvorm vinden wij ontzettend belangrijk, maar dat is niet altijd op foto’s te zien. In The Fitting Room kunnen onze klanten onze collectie in alle rust bekijken en passen.

Vorig jaar debuteerde je tijdens de Amsterdam Fashion Week, wat is er sindsdien op je pad gekomen?
“Na onze SS15 collectie zijn wij ons gaan focussen op onze online store en naamsbekendheid. We hebben branded accessoires gelanceerd, zoals caps, T-shirts en sokken.”

De naam Ø L Å F siert tassen, T-shirts en sokken. Hoe belangrijk is tegenwoordig deze vorm van namedropping?
“We hebben zo heel snel een social following opgebouwd in de aanloop naar onze FW15 collectie. Wij zien dat mensen graag merken supporten die zij tof vinden. En het is makkelijker om dat te doen via een cap of sokken met een mooi logo dan met een dure broek waar geen naam op staat. Ø L Å F is, net als onze wintercollectie geïnspireerd door Scandinavië. Met OLAF HUSSEIN maken wij vandaag de dag alles: van jeans en overhemden tot jassen. Binnenkort komt onze eerste schoen uit!”

Met je jeanslijn zet je een vrij clean en minimalistisch beeld neer. Heb je iets tegen rafels en wassingen?
“Met raw jeans hebben we vanaf het beging veel geëxperimenteerd en veel verstand van gekregen. Het kenmerkt ons, en heeft gezorgd voor een goede fundering voor onze andere producten die inderdaad ook clean en minimalistisch zijn. Wassingen is iets waar wij ons zeker nog in willen verdiepen wanneer de tijd daarvoor rijp is. Wij zijn vrij perfectionistisch.”

Waarmee combineer je jeans zelf het liefst?
“Met een paar sneakers en een iets te ruim T-shirt.”

Je ontwerpt geen vrouwencollecties, al worden je ontwerpen misschien wel gedragen door vrouwen. Komt het nog eens van een vrouwencollectie denk je?
“Het is supertof om te zien dat inderdaad ook vrouwen gecharmeerd zijn van Olaf Hussein en daar zijn wij zeker niet op tegen, want het past perfect in het straatbeeld van vandaag de dag. Maar een vrouwencollectie is voorlopig niet de focus. Maar zeg nooit nooit!”

“The Fitting Room” van Olaf Hussein. Prinsengracht 491. Open: Ma-Woe: 13 – 18,
Do: 12 – 21, Vrij: 12 – 18, Za: 10 – 18, Zo: 12 – 18. Fotografie: Carlijn Jacobs.

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.