Top menu

Zo breek je door in Dubai: Saba Tark

Saba Tark showde onlangs tijdens de Dubai Fashion Week haar nieuwste collectie, The Cubist Poet, geïnspireerd op de kunstenaar Juan Gris. Het leverde haar veel publiciteit op.

Saba Tark is een blauwharige Irakese die in 2014 afstudeerde aan de HKU in Utrecht en haar examencollectie tijdens de Frans Molenaar Prijs presenteerde. Ze exposeerde ook nog in het Centraal Museum, dat haar ontwerpen aankocht. Typisch Tark is bewerkelijk handwerk, gelaserde stoffen en vrouwelijke belijning.

Hoe kwam je in Dubai?
“Begin van het jaar ging ik mij oriënteren op een locatie om mijn collectie te presenteren. Een kennis in Dubai stelde mij voor aan de directie van Fashion Forward Dubai. Ik hoorde over de Dubai Fashion Week, een groot evenement dat twee keer per jaar wordt gehouden, in april en in oktober. Na veel heen en weer gemail wist ik welke ontwerpers daar gingen showen en hoe de organisatie werkt. Ik was enorm onder de indruk, ik kon geen nee zeggen. Financieel had ik steun van het Stimuleringsfonds ontvangen.”

De modeweek was uiteindelijk geweldig georganiseerd en kreeg lovende artikelen van onder andere The Business of Fashion, er waren gastsprekers zoals Sartorialist Scott Schuman en Huda, het grootste Arabische beauty icoon.”

Wat was voor jou het doel van de show?
“Bekend worden in het buitenland. Dubai Fashion Week is een internationaal event waar veel inkopers en pers komen. Verkopen is natuurlijk ook een belangrijk punt, en dat is gelukt. Ik heb contact met The Cartel, een winkel die internationale designers verkoopt zoals Iris van Herpen. Ik kijk nog hoe we kunnen samenwerken.”

En ga je nog terug?
“Ik heb veel lovende reacties gekregen van zowel pers, vips en natuurlijk inkopers die interesse hebben in mijn label. Ja, ik zal zeker terug gaan.”

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Een reactie op Zo breek je door in Dubai: Saba Tark

  1. Jolanda Schotanus-Krajenveld 21 november 2015 om 14:07 #

    Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het hier om een geweldig project gaat. Ik heb het genoegen gehad om afgelopen zomer stof te mogen weven voor een viertal creaties van Saba Tark. Heel bijzonder om het terug te zien in de show in Dubai.