Top menu

Gucci: de kleren van de keizer

Lijstjestijd. Het toonaangevende Business of Fashion presenteert de Top Ten Shows. Opvallend is dat de grootste miljoenen verslindende spektakelshows van Dior en Chanel niet voorkomen op de lijst.

Op 1 staat Gucci. Enkele argumenten: Gucci nieuweling Alessandro Michele zou het merk opnieuw hebben uitgevonden. Hij zou de beste Gucci show hebben gegeven sinds jaren. Beetje onzin, want ik herinner me zeker drie shows die de moeite waard waren en trendsettend. Het nieuwe Gucci is een slap Prada-aftreksel, en een verbeterde versie van Dolce & Gabbana. Erg Italiaans – lees Italiaanse kitch.

Ik vind het hypen van Gucci vreemd, vooral omdat het over styling ging, en niet over vormgeving en materiaalinnovatie. Bij Dior in de showroom oogden zachte wollen truien als breisels maar bleken bij aanraking gewichtsloos en ruw. Die sensatie blijft bij.
Gucci toonde een bijeengeraapt vlooienmarktbeeld – erg Dutch style – van top tot teen gestyled met accessoires waarvan de seventies bril het meest noemenswaardig was.

Als ik mode-redacteuren hoor zeggen dat de Gucci show by far de beste show van het seizoen was, dan hebben ze of geen andere show gezien, of ze hengelen naar een advertentie, of ze praten elkaar na, of ze hebben een ander probleem. Eigenlijk denk ik alle vier.

Wat dan wel geweldige shows waren, check dat, en vorm zelf een mening.

Gerelateerde Artikelen:


3 reacties op Gucci: de kleren van de keizer

 1. Kiki Niesten 11 oktober 2015 om 14:36 #

  Ik kan dit helemaal onderschrijven!
  Het deed mij erg aan een heel goed gestylede Etro denken

  • Kiki Niesten 11 oktober 2015 om 16:14 #

   Okay

 2. hilbrand bos illustrator 11 oktober 2015 om 15:17 #

  Een fris geluid!