Top menu

Pyjama’s deluxe van iNDiViDUALS

Op het Spui in Amsterdam trekt de byAMFI Statement Store de aandacht met een etalage gevuld met kussens. In dit slaapverwekkende decor, en in de winkel, hangt de nieuwe iNDiViDUALS A/W 15-16 collectie. En die is allerminst slaapverwekkend.

De nieuwste iNDiViDUALS collectie is geïnspireerd op het zondagochtendgevoel, met verwijzingen naar nachtkleding. Zal de pyjama de straat halen? Eén van de 24 Amfi-studenten die werkte aan de collectie, Danial Aitouganov, vertelt:

“Aan deze collectie werkten 24 Amfi-studenten: 8 designers, 8 branders en 8 managers. Omdat iedereen het ervaarde als een “once-in-a- lifetime experience” zette iedereen zijn beste beentje voor. Ook leuk: de samenwerking met de 3 verschillende Amfi-afdelingen met managers die zich bezig houden met sales, productie en finance. De branders zijn eventmanager, graphic designer en copywriter. De designersafdeling kent naast designers, een studiomanager, trimmingsmanager en een stylist.
Als stylist was ik verantwoordelijk voor het stylen van de kleding, het creëren van het beeld dat we wilden uitstralen met de collectie. Ik hield me bezig met het casten van modellen, schoenen, haar en make-up. Samen moest alles een geheel vormen.

Voordat we begonnen hebben we gekeken naar de voorafgaande collecties. Door die te analyseren kan je weer stappen vooruit zetten. Wat wij zeker niet wilden was een agressieve collectie maken. Daarmee bedoel ik dat iNDiVIDUALS in de voorgaande jaren vaak standpunten wilde bewijzen met een rebelse houding. Wij wilden het op een andere manier doen. Onze inspiratie was een zelfverzekerde vrouw die zich goed voelt.

Waarom de pyjama een belangrijk item is in deze collectie? Comfort is een belangrijk aspect van het goed voelen. Lekker thuis op de bank in je pyjama voel je je goed.
Dit gevoel wilden wij overbrengen naar de straat, de enige echte catwalk.

Ik heb veel favorieten in deze collectie, als ik moet kiezen dan ga ik voor de cozy cardigan. Lekker modieus voor op straat en lekker om in weg te kruipen op de bank.
Ik vond het een leuke ervaring, we hebben veel van elkaar geleerd. We hebben gezien hoe het werkt in de mode-industrie. De beloning is groot wanneer je je kledingstukken in de winkel ziet hangen.”

Prijzen van de sales collectie variëren tussen €90 en €600. De prijzen van de unieke handgemaakte stukken variëren tussen €110 en €875. Verkoop: Outspoken Concept Store, Verwersstraat 28, ’s-Hertogenbosch. byAMFI Statement Store, Spui 23, Amsterdam.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.