Top menu

Baden in een bloemen met Edwin Oudshoorn

Op de zolder van The Manor, een historisch herenhuis aan de Amsterdamse Nes, zijn de schuine muren ‘behangen’ met bloemen in krullerige patronen. Op een bed zit een model, ze draagt een groene cape bezaaid met sprieterige gele bloemen. “Spinchrysanten”, zegt Edwin Oudshoorn.

Bloemenbureau Holland benaderde voor de ‘Lievelingsbloemcampagne’ – gelanceerd door mooiwatbloemendoen.nl – modeontwerper Edwin Oudshoorn om in een verrassende setting een ode te brengen aan zijn lievelingsbloemen, in samenwerking met The Wunderkammer

Edwin Oudshoorn, geboren in de Bollenstreek, creëerde in The Manor verschillende sferen. In elke stijlkamer dienden verschillende bloemen, of juist één soort, als uitgangspunt voor Oudshoorns couture.

Uit het enorme aanbod mocht de ontwerper een aantal soorten kiezen. Na wikken en wegen werden het de gladiool, chrysant, hortensia, alstroemeria, aster, lelie, roos, anthurium, gerbera, dahlia, anjer, orchidee, delphinium en lisianthus. “Met pijn in het hart sneuvelde de fresia,” zegt Oudshoorn die ooit acht jaar in een bloemenzaak werkte. “Dit project was dus een feest voor mij, superleuk.”

Oudshoorn zocht vooral naar tegenstellingen. In de duistere kelder van The Manor poseert een model in gedrapeerd lila latex jurk met een forse corsage van de erotische anthurium – die plasticachtige kelkbloem met gele piemel. Naast een bad stond een model in een lange gele kimono bedrukt met een gladiolenprint in plaatst van de chiquere orchidee. Verder elegante cocktailjurkjes van satijn, een A-lijn jurkje met ingeweven cirkels en bezet met dahlia’s.

Camp-bloemen waren nooit eerder zo modieus.

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.