Top menu

Maison the Faux’s hotchpotch campagne

Handwerk versus trompe l’oeil prints, tracksuits versus couture. Het zit allemaal in de wintercollectie van het Maison the Faux trio: Joris Suk, Tessa de Boer en Hans Hutting. Olya Oleinic fotografeerde hun nieuwste campagne.

Leuk, collages! Van wie is dat idee?
“Zoals bij veel van onze uitingen – van collectie, accessoires en muziek tot decorontwerp – werken we vaak innig samen. Olya had eerder met deze collagetechniek gewerkt en die leent zich heel erg goed voor het concept van de C’est Vrai ou C’est FAUX? collectie. Vervolgens hebben we het concept met Olya en stylist Pascal Joel Weber uitgewerkt.”

Wat willen jullie zeggen met deze campagne?
“Met de C’est Vrai ou C’est FAUX? collectie bevragen we de waarde van mode en kleding. Ligt die in het artistieke, ambachtelijke, intensieve couturewerk? Of is het commerciële en toegankelijke waardevoller? We hebben in deze collectie veel gewerkt met fotografische prints van bewerkelijke couture items. Zonder commercie geen couture en zonder couture geen commercie.
Door in de campagne vervolgens ook weer fotokopieën van de items te mixen met de daadwerkelijke items uit de collectie wilden wij dit concept ook verder door laten klinken. Welke van de campagnefoto’s onze favoriet is? We willen niet kiezen!”

Tijdens Future Generation, een nieuw initiatief van de Amsterdamse Fashion Week toonden jullie Anna, een opmerkelijke installatie met drie modellen op een loopband. Veel reacties op gehad?
“Zeker. Het was duidelijk te merken dat een nieuwe insteek van presenteren op de modeweek heel erg welkom was. Fashion Week profileert zich zo ook als platform voor de meer out of the box denkende ontwerpers. Zolang wij carte blanche krijgen vinden wij de modeweek de ultieme speeltuin om ons uit te leven met onze presentaties en performances.”

Nog andere wilde plannen?
“Onze installatie was een preview van Anna, de show die we op 2 oktober tijdens de Fashion Week in Parijs laten zien. We maken hiermee de stap naar een internationaal showplatform.
Wat verkoop betreft is onze wintercollectie weer te koop bij Vfiles NewYork. En we zijn in gesprek met een winkel in Amsterdam voor een speciale levering.”

Foto: Olya Oleinic. Stylist: Pascal-Joel Weber. Model: Yu Lun Wong @77models.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.