Top menu

Nieuwe modedocu: The True Cost

Vrijdag 29 mei is de wereldwijde première van modedocumentaire The True Cost. De documentaire toont de impact van de mode-industrie op mens en milieu en is de eerste lange film over dit onderwerp. Ff bellen met Miranda Hoogervorst, initiatiefnemer van de Amsterdamse première in Pakhuis de Zwijger.

Een nieuwe modefilm! Is het een leuke?
Nou, het is niet echt een dijenkletser……maar The True Cost http://truecostmovie.com/ gaat zeker helpen bij het leuker maken van de mode-industrie. Mode krijgt veel slechte pers; er is ook nogal wat mis natuurlijk, maar voordat er echt iets kan veranderen, moet iedereen eerst weten wat er allemaal mis is. Deze film geeft in 92 minuten een goed totaalbeeld, dus je bent in één keer op de hoogte.

We weten toch wel zo’n beetje wat er mis is?
De meeste modemensen weten het wel, maar praten er liever niet over en de kennis over dit onderwerp bij de gemiddelde modeverkoper is bedroevend laag. Waar moet je als klant dan naar toe met je vragen? Veel mensen denken trouwens dat het met ‘hun’ favoriete merken wel zal meevallen en schrikken zich rot als ze ontdekken wat the true cost is van hun kleding.

Hoe kom je bij deze film?
Via crowdfunding-platform Kickstarter. Ik heb de film met een paar dollar gesteund en een paar maanden geleden kreeg ik het bericht dat de film klaar was en dat ik een screening kon organiseren. Daarna ben ik met groene pioniers Charlie + Mary om de tafel gaan zitten. Pakhuis de Zwijger wilde de film graag draaien; een perfecte locatie voor deze prikkelende film, en – ook belangrijk – ze hebben een gezellige bar voor de borrel erna.

Gezellig praten over mode, kan dat nog wel na deze film?
Jazeker. The True Cost laat ook veel positief gestemde modemensen aan het woord, zoals Stella McCartney, Safia Minney van People Tree en Livia Firth van The Green Carpet Challenge. The True Cost geeft je informatie waarmee je goede vragen kunt stellen aan je favoriete merken. Praten over kleding wordt na het zien van The True Cost dus alleen maar leuker en interessanter.

Moet je je duurzaamste kleding aan naar deze film?
Nee, natuurlijk niet. Het belangrijkste is dat we met deze film objectieve informatie willen geven, zodat je als modeliefhebber gefundeerd keuzes kunt maken in de winkel. Dus doe vooral een kek vrijdagavondoutfitje aan.

Wordt er nog meer gedaan buiten het draaien van de film?
Jazeker, maar we kunnen nu helaas nog niets definitiefs melden. Updates plaatsen we op onze sociale media en blogs. We gaan de avond in ieder geval met humor afsluiten. Zwarte humor wellicht, want zwart, daar zijn wij modemensen natuurlijk dol op!

Ah, dus na afloop toch een dijenkletser?
Haha zoiets ja. We moeten tussen alle ellende door ook niet vergeten dat de modewereld ontzettend veel humoristische kanten heeft! Je zou er avonden in Toomler mee kunnen vullen.

Ben je al uitverkocht?
Nog niet, maar het gaat sneller dan we hadden verwacht en we hebben maar 120 plaatsen. Dus als je wilt komen, niet te lang wachten met het kopen van je ticket. In Amsterdam draait de film die dag in Pakhuis de Zwijger.

Tickets: Facebook: The True Cost Amsterdam
Blogs: www.charliemary.com en www.strippedfashionfestival.nl

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.