Top menu

Alexander McQueen op herhaling in Londen

Rebel, hooligan, enfant terrible. De bijna geweldadige termen die de pers gebruikt om modeontwerper Alexander McQueen te kwalificeren liegen er niet om.

Buiten kijf staat dat de Brit een waanzinnig talent is. Was. In 2010 op 12 februari pleegt de 40-jarige ontwerper zelfmoord.

Vanzelfsprekend breng zijn plotselinge dood een schok teweeg in de modewereld. Dat ook een breed publiek hem enorm waardeert, blijkt een jaar later als Savage Beauty, de overzichtsexpositie van Alexander McQueen in het Metropolitan Museum in New York, maar liefst 661.509 bezoekers trekt, een absoluut record voor een mode-expositie en goed voor een plaats in de toptien van de meest bezochte exposities in het Metropolitan ooit.

Natuurlijk, de schok van McQueens recente overlijden zal mensen naar de expositie hebben getrokken, maar als zo veel mensen een mode-expositie bezoeken, dan zegt dat iets.
Dat McQueen een buitengewoon talent is, is weer duidelijk te zien in het Londense Victoria & Albert Museum waar de tentoonstelling Savage Beauty op herhaling gaat in een wat uitgebreide en geactualiseerde vorm.Tot 2 augustus. Volg mij op instagram @georgettekoning

 

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.