Top menu

Rihanna ontdekt MaryMe-JimmyPaul

Vorige week, tijdens de modeweek in Parijs, stond voor MaryMe-JimmyPaul de wereld even stil toen ze ontdekten dat hun idool Rihanna op een avond hun poezelige zachte jack droeg.

Ik bezocht MaryMe-JimmyPaul, de Franse Marie Burlot en Nederlandse Jimmy Paul van Rinsum, een paar dagen eerder in hun Parijse showroom, waar ze de aandacht trokken met hun overwegende baby roze Go Glamping collectie, een letterlijke bonte verzameling met jassen en tassen waar pastelkleurige haarlokken in zaten verwerkt, gekke glimmende latex sweaters, broeken en rokken (gevoerd, dragen heerlijk) en sportieve nylon jacks met een ingebouwde rugzak.

Stoffen met knallende prints waren van Atelier Vlisco, dat afgelopen januari samenwerkte met Viktor & Rolf die een explosie aan gebloemde Vlisco stoffen verwerkten in hun couture collectie. “Maar wij waren eerder!”zegt Jimmy Paul die net als Marie in 2008 afstudeerde aan de Rietveld Academie.

Inderdaad MaryMe-JimmyPaul was V&R een half jaar voor. MaryMe-JimmyPaul brengt tegenwoordig één collectie uit per jaar, en die splitsen ze op. Een deel wordt gepresenteerd in het voorjaar, de rest in het najaar. “Dat is momenteel ons concept, we proberen hoe we het anders kunnen doen”.

Naast Atelier Vlisco werkten ze ook met een ander partij samen: Balmain hair extensions. De lange roze, paarse en blauwe haren zijn geseald tussen plastic, waar jassen en tassen van zijn gemaakt.

Dergelijke strengen haar worden normaal gebruikt in salons. Jimmy: “Sommige kleuren zijn speciaal voor ons geverfd.” Over de kunststof sieraden zegt hij: “Die zijn gemaakt volgens de lasercuttechniek door een Brits bedrijf dat iets wilde maken in ons handschrift”. Laat MaryMe-JimmyPaul maar lekker eens per jaar flink schuiven.

MaryMe-JimmyPaul is te koop bij Vfiles.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.