Top menu

Liselore Frowijn debuteert in Parijs

Dinsdag showde Liselore Frowijn in Parijs haar derde collectie, een kleurrijk geheel, geïnspireerd op het avant-gardistische Triadisches Ballett uit 1922 van Oskar Schlemmer en zijn gebruik van geometrische vormen.

Bijzonder: de ontwerpster kreeg een plaats op het officiële programma van de Parijse modeweek. Hoe verover je een plek op de meest prestigieuze modeweek ter wereld?

Terugblikkend op die show van afgelopen dinsdag voelt Frowijn, winnaar Frans Molenaar Prijs 2013, nog steeds de stress. Ze had de showlocatie voor een halve dag gehuurd, en de magie moest dus in een paar uur tijd gebeuren.

Hoe heb je een plaatsje op de Parijse kalender bemachtigd?
“Gewoon, afgelopen november een mail gestuurd naar de organisatie met een aantal foto’s. Na de Kerst hoorde ik dat ik welkom was. Als je showt, dan moet je dat in Parijs doen, vind ik.”

Wat waren je verwachtingen?
“Ik heb de eerste stap gezet, en hoop nu dat mijn collectie wordt ingekocht. En meestal komen die inkopers dan over een half jaar weer terug voor de volgende collectie. Het leverde ook al publiciteit online op, bijvoorbeeld op het Duitse Fashionmag, daar staan alle foto’s op en ben ik heel blij mee.”

En, heb je al afspraken?
Ja, zo meteen met een inkoper van Opening Ceremony (zo ongeveer de hipste winkel ter wereld, IFD). Ik hoop dat ze bijvoorbeeld mijn tassen inkopen. Ze kunnen trouwens alles bestellen, ook in verschillende maten. Ik zou ook graag in Milaan bij Corso Como willen verkopen en in Parijs bij L’Éclaireur.
“Mijn Parijse persburo heeft contacten met bekendheden, en misschien gaat Soko (hiphiphip, IFD) mijn kleding dragen. Zo moet het balletje gaan rollen.”
Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.