Top menu

Voor de liefhebbers van zwart: BLCK

Het modemerk BLCK is opgericht door Marjo Kranenborg. BLCK is voor de vrouw die van verfijning, en van een zekere luxe en minimal design houdt. En natuurlijk van de kleur zwart.

“Zwart is leeftijdsloos en altijd relevant. Er is geen andere kleur die altijd zo actueel en geliefd is en die er voor zorgt dat je er altijd gekleed uit ziet”, zegt Kranenborg.
IFD correspondent Eva Bajema ondervraagt Marjo Kranenborg over BLCK, waarvan de ontwerpen zijn uitgevoerd in leer.

Draag je zelf veel zwart?
“Ik draag voor 99 % zwart. De enige andere kleuren die je in mijn kast vindt, zijn nude of camel, de kleur van mijn huid dus en daarmee voor mij onlosmakelijk verbonden met zwart. Nude gaat voor mij over de vrouw, de persoonlijkheid in het zwart. Terwijl ik op zoek was naar de ultieme kwaliteit zwart leer voor de jurk, kwam ik ook een mooie nude tegen. Ik heb toen een speciale editie van The Leather Black Dress in deze kleur laten produceren onder de naam ‘BLCK But Not Today’. Maar mijn focus blijft zwart.”

Wanneer ontstond die liefde voor zwart?
“Toen ik mijn eigen smaak begon te ontwikkelen merkte ik dat zwart de ultieme kleur was om vormen in uit te laten komen. Het toeval wil dat ik recent van iemand de modebijlage van Vrij Nederland uit 1984 kreeg, waarvoor ik destijds ben gefotografeerd door Willem Diepraam. Ik droeg toen al zwart en in het bijschrift zeg ik dat ik dat altijd zal blijven doen. Mijn eigen voorspelling is uitgekomen!”

Wat zijn de eisen waaraan een perfect zwart kledingstuk volgens jou moet voldoen?
“Het moet gemaakt zijn van een mooi en kwalitatief goed materiaal dat niet verschiet of verkleurt. Bovendien moet het tijdloos zijn en qua vorm uitgesproken in eenvoud.”

Hoe zie je de toekomst met BLCK?
“Hoewel ik me nu vooral concentreer op de jurk, heb ik natuurlijk wel al ideeën over andere stukken. Maar omdat ik liever ga voor kwaliteit dan kwantiteit, zullen toekomstige stukken alleen uitgebracht worden als ik er helemaal achter sta. Ik heb geen behoefte me te houden aan de ‘regels’ van de mode, seizoenen en trends. Daarmee permitteer ik mezelf de vrijheid om de collectie minimaal te houden.”
Verkooppunten BLCK: Kiki Niesten Maastricht en Amsterdam – Mostert & Van Leeuwen Rotterdam – Azzurro Due Amsterdam – Cobra Den Bosch – en online via BLCK

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.