Top menu

Trend op de catwalk: vloerbedekking

Toegeven: het is een rare afwijking. Nou ja raar. Loafers gevoerd met bont, die zijn pas raar, gezien bij Gucci. Bèh. Ik heb een catwalkfetisj, het gaat niet om de catwalk, maar om wat er op ligt. De bedekking.

De laatste tijd zie ik steeds vaker verschillende soorten vloerbedekking. Slim, want bedoeld om het gevoel van een collectie te versterken op een eenvoudige manier.

Verrassend vorige week in Londen bij Mary Katrantzou was de 3D-vloerbedekking van roze schuim met een puntig patroon van studs. Die studs kwamen terug in diverse ontwerpen. Vorig seizoen in Parijs matchten bij Schiaparelli het schoeisel in panterprint exact met de kattige catwalk. Minder geslaagd was ooit hoe bij Yves Saint Laurent (nu SL dus) modellen op stiletto’s stuntelden door een bloemenbed van viooltjes.

Dat de plas water op de vloer bij Jef Montes, die onlangs zijn collectie showde in Amsterdam, functioneel was, bleek toen een model een lap stof door het water sleepte, vervolgens haar witte jurk daarmee bevochtigde en de jurk toen deels in rafels oploste en daaronder een blauwe jurk zichtbaar werd.
Onderschat nooit een plas water.
Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.