Top menu

Trend: oud gezicht verkoopt nieuwe mode

Verse reclamecampagnes voor zomer 2015 circuleren in google-land.

Een tienermodel, een stokoude dame en een heel jonge blom. De castingdirector van Céline kiest voor de zomercampagne voor variatie.  De hoogbejaarde is in dit geval de 80-jarige Amerikaanse auteur Joan Didion. Zij poseerde voor Juergen Teller, samen met tienermodel Freya Lawrence.

BOTs heten ze opeens – oftewel: Bright Old Things. Om hun zomermode te verkopen koos Dolce & Gabbana voor drie beppende oma’s. Givenchy strikte Julia Roberts (ook niet de jongste met 47) als een van de nieuwe gezichten. Lanvin doet het regelmatig met kwieke Bright Old Things.

Het zaadje voor de ‘beweging’ is rond 2010 geplant door fotograaf Ari Seth Cohen die met zijn Advanced Style blog en documentaires, hoogbejaarde dames met een eigen stijl in het voetlicht plaatst. Door Ari kent iedereen nu Iris Apfel.

Terug naar de modecampagnes met BOTs. Maar wat communiceren modemerken nu eigenlijk met die oudjes? Moeten we het zien als gewoon leuk en anders, en that’s it? Trendsetter Arie Seth Cohen liet tenminste de dames nog aan het woord, zodat je een beeld van ze kon vormen.

Wat is Céline’s motivatie? Ik vind het best raar dat het gezicht van Joan Didion grotendeels wordt verborgen achter een buitengewoon groot en duur model bril, het lijkt wel een zonnescherm. Uiteindelijk gaat het dus om die bril, het accessoire. Madame is bijzaak, net als een accessoire.

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.