Top menu

Comeback col

Alexander Wang en Céline blazen de coltrui dit najaar nieuw leven in. Comfortabele items lijken conform de normcore-trend met boring klassiekers definitief terug in modeland.

De col was met name begin jaren negentig erg populair. Het was de periode waarin flared jeans, wijde blazers, crop-tops en plateauschoenen het ook erg goed deden. Ze zijn vandaag de dag allemaal weer hartstikke hip – de flared ook? Ja, ook de broek met de pijp die vanaf de knie wijd is komt weer terug.

Goh, leuk die trends die je online zet, hoor ik wel eens, maar kun je er ook eens nuttige draagtips bij zetten? Nou, vooruit dan maar, voor één keer wat col-adviezen.

De belangrijkste vragen die je jezelf (altijd) moet stellen: welk materiaal vind ik mooi, naar welk model gaat mijn voorkeur uit? Coltruien zijn er in soorten en maten; in fijne en grovere breisels, en je hebt de keuze uit een kort of lang model. Een fijner breisel wordt vaak geassocieerd met een wat klassieker beeld, terwijl grovere varianten juist vaak stoerder zijn. Uiteraard is daar ook de vraag welke kleur je leuk vindt. Over het algemeen geldt dat een zwarte basis altijd goed is. Je kunt dan uitpakken met sneakers of gekke hoge hakken.

Een coltrui in de kast kan nooit kwaad, het is een echt basisartikel. Een coltrui past bijvoorbeeld bij een skinny jeans – loafers erbij en klaar ben je. Een oversized colmodel valt te combineren met een andere eeuwige trend: de leren broek.

Je kan natuurlijk ook voor een designercoltrui gaan. Eerder las je hier bijvoorbeeld over de Hermès col als onderdeel van een ski-outfit van niveau. Natuurlijk zijn er op het internet genoeg webwinkels te vinden waar je colletijes kunt vinden. Een groot aanbod zie je bij Peter Hahn.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.